tisdag 29 december 2009

-15, varmchoklad och rosiga kinder...


Så är Julafton över och mellandagarna med tid för att återhämta sig efter all julstress har inlets. Nu väntar bara Nyårsafton.

Min julafton blev smått kaotisk, alla i familjen var lätt små sura över saker och ting, min äldsta systerson knäckte gåtan runt jultomten vilket fick mitt hjärta att brista lite för jag ville att magin skulle hålla i sig längre för de små men men alla blir stora :( sen fick jag två systemkamror, två, inte en, 2. En av mor och far och en av min älskade! Men för att behålla hemmafriden behöll jag min sambos och den andra fick bli tillbehör till den andra så nu har jag en helt ny super utrustad Canon 1000D vilket jag är super glad över. Mellan dagarna har vi spenderat för det mesta i snön i skogarna runt ikring. Mycket pulka åkning, varmchoklad och rosiga kinder - de kallar jag jullov! Vi var ute en heldag i urskogarna på ett ställe som heter Haddebo gick en långpromenad i alldeles gnistarande vit snö långt ut i skogen där min mor överraskade oss alla med ett litet B&B som var hur mysigt som helst där vi åt en stor Indonesisk middag. Helt underbart efter all julmat! Men nu bär det snart av ner till Skåne igen där nu marken är bar, snyft! Men, först ska vi ut hela familjen -15, snö, varmchoklad ut i skidspåret, längtar!

lördag 19 december 2009

Julblommor överallt....


Efter ca 200 julgrupper är hjärnan ganska trött på julstjärnor, hyacinter, amarylis och allt annat julgrönt.... Nu är det 14 året jag planterar julgrupper på Åbytorpshandelsträdgård. Första åren sprang jag väl mest runt och larva mig med mina systrar och min mor och somnade för det mesta på jordsäckarna men nu de senaste åren har man ju jobbat upp sig lite ;) och efter 14 år måste jag säga att jag är en jävel på julgrupper. O hur många köper julgrupper gjorda av en som snart har en kandidat inom trädgårdsdesign inte illa va!!! Nej haha, jag vet inte om jag är så jävla bra brukar gå inte med hur mkt motivation och energi som helst så första 10 grupperna brukar bli riktigt fina faktiskt med nya ideér och glitter och massa vackert sen blir det tyvärr mkt snabb produktion enkla traditionella grupper men men gör man det rätt kan även dom vara fina. Lilla ängeln Harry har liggat på sin puff framför min jordsäck hela dagen och varit så himla go och duktig. Han blev en riktig kundmagnet :)

tisdag 15 december 2009

Snö i Skåne....!


Det snöar höreni!! I Skåne! Helt underbart måste jag säga och det rycktas att det kommer bli en vit jul. Det är ju sånt man bara våhar drömma om. Alla klappar är nu klappade och klara och ikväll ska jag på årets första julbord. Jag och grabbarna har varit ute i snön hela dagen och tittat på flingorna. Det är ju Harrys första snö o han har tagit det med ro. Nej ni nu är det bäst att ge sig av i snöstormen så jag inte blir för sen till kötbullar, prinskorv, ål, skinka och massa massa annat!


Kram på er!