måndag 23 augusti 2010

Invigning av Kumla Sjöpark

Broarna var fulla med nyfikan männsikor.
Så kom då äntligen Söndagen den 22 aug. Som jag väntat och jobbat för denna dagen. För som trädgårdsingenjör ska man inte bara rita, plantera och skapa grönområden. Man måste på bästa sätt kunna marknadsföra dessa, skapa en intresse runt och få folk på plats. Under 3 månader har jag jobbat med eventet runt Invigningen av Sjöparken och nu med facit i hand är jag så himla glad och nöjd att allt gick så bra. Underbart väder, mycket folk och allt flöt precis som de skulle, vad kan man mer önska som eventplanerare. Till och med fin publicitet i dagens tidning, vilket oxå känndes som en lättnad!
"Min" ö var helt fullpackad och det känndes mkt härligt att det var så mkt folk på platsen och som förhoppningsvis njöt av miljön i parken.

Lars-Erik Krafve, Stadsträdgårdsmästare i Örbro fanns på plats och överlämnade en Juglans 'Örebro' till oss som nu sitter fint i marken.

Äntligen föll täckelsen och "Skönheten" fick komma fram. Under jubel och hurrarop tog vinden tag i de vita dukarna och fram kom hon, denna underbara skapelse formad av Richard Brixell. Hon passar så underbart vackert vid sjöns stränder och vi är så glada och stolta över att få ha henne i Kumla Sjöpark.

Nästan 3000 människor kom till parken under söndagkvällen.

Hannu Sarenström hade jag bokat in sen tidigt i Juni och han var på plats och berättade om hur han kommit in i trädgårdsvärlden. Många skratt blev det!

Sveriges vackraste röst var på plats, Maria Johansson. Med sitt band körde hon en helt suverän konsert vid vattnet.

Söta grabbarna från TRIX gycklargrupp var på plats med eldshower.

Mer eld....

....publiken njöt av eldslukarnas konster.

När de började mörkna tändes 1000 marschaller i parken och fullmånen lyste från en djupblå himmel.


TV var åter på plats, lägger in en länk, kolla in killarna från TRIX eldshow!

3 kommentarer:

  1. Vilken fin park det varkar vara! Nu kanske man ska ta en sväng förbi Kumla och njuta av den nya parken vi med. Spännande jobb du varkar ha!

    //Motala bo!

    SvaraRadera
  2. Hej Motalabo! Vad kul att du verkar gilla parken. Ni är hjärtligt välkomna till oss i Kumla, vi är bara glada ju fler besökare vi får utanför kommungränsen. Har du frågor om parken är det bara att slänga in här!!

    Kram TI

    SvaraRadera