onsdag 6 juli 2011

Var tar veckorna vägen?

Perspektiv till mitt senaste lekplatsprojekt


Pilgångar leder runt hela lekplatsen.

Balanslek
Var tar veckorna vägen? Kändes som om jag just kom tillbaka till kontoret efter ett år av studier och kan redan ana slutet på veckorna när jag åter ska vända neråt igen för att göra mitt sista master år. Första stora lekparksprojektet börjar nu bli klart, nu väntar bara all kostnadsberäkningar och skötselplaner, sånt som kanske inte all gånger är så kul men väldigt viktigt. Nu väntar nästa projekt och i efter middag kunde jag inte bärja mig utan tittade till planerna och började skissa. Det ska bli en helt nytt park område, med en önskan om all aktivitet. Fotbollsplan/basketplan/BMX åkning, grillning, mötesplatser, lekplats m.m. Stort projekt som ska bli spännande att sätta igång med. Måste bara räkna och kalkylera lite till!
Copyright perspektiv: Trädgårdsingenjören

6 kommentarer:

 1. Hej Gry. Tänkte besöka Kumla sjöpark på söndag. Hur gick det med förstörelsen? Är det något att se nu? Ha det gott.
  /Hasse

  SvaraRadera
 2. Lekplatsen ser jättespännande ut men vad är det för material du tänkt dig till den gula låga bordet/skivan i mittenbilden? Tipps på var man kan beställa egna fria former i detta material?
  /Sofia

  SvaraRadera
 3. Landskapsarkitekt17 november 2011 00:02

  Jag har en fundering kring namnet på din blogg:
  Du är ju utbildad trädgårdsingenjör och läser till ett master-program, inte kan du väl kalla dig landskapsarkitekt för det? Eller kan du gå med i Sveriges arkitekter och tituleras LAR/MSA eller hur ser du på ordet landskapsarkitekt?

  SvaraRadera
 4. Hej landskapsarkitet! Så här är det. Nu när jag har läst min master så har jag läst nästan samma som en landsaksarkitekt. Bara att jag valde att gå en annan väg, då mitt växtintresse var större än vad jag kunnde fått ut på vanliga landskapsarkitetk programmet. Efter min utbildning har jag rätt att ansöka om titeln hos arkitekt förbundet och jag har fått den utbildning jag ville ha! Enkelt som så är det!

  SvaraRadera
 5. Hej Sofia!
  Sandlådebänken i förslaget är helt enkelt grundat på att jag vet vilka som bygger min lekplats och jag vet vad de har för kunskaper. Så när jag lämnar ifrån mig ritningarna vet jag att de kan platsbygga min kreation. Men gör man en "enkel" byggritning borde de flesta byggare kunna lösa och bygga det man designat.
  Hoppas det hjälpte!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Annan landskapsarkitekt5 januari 2012 04:50

  Men hur kan du ha läst "nästan samma" när du inte har läst några projektkurser på grundnivå som är landskapsarkitektutbildningens grundstomme?
  Du kommer att få lämna en ansökan hos Sveriges arkitekter där en grupp avgör om du kan bli medlem eller ej. Om du läser på medlemsreglerna så kommer du sa att det inte är helt självklart att du kan bli det.
  Jag tycket att det är jättebra om du kan få arbeta med det du vill, likvärdigt en landskapsarkitekt om det är det du vill, men det där med titlarna tycker jag är annorlunda.

  SvaraRadera