söndag 12 april 2009

Drakamöllan - Gårdshotell

Smultronställen kan man snubbla över, läsa en god bok om för att sedan upptäcka det själv, få tips av en vän eller så kan man läsa min blogg ;)

Drakamöllan är gårdshotellet som ligger idylliskt mellan gröna hedar och porlande små vattendrag. Böljande kullar som på dess topp ger utsikt mot havet och bjuder på en fantastisk flora och fauna. Går din bilfärd mot östra Skåne och du letar efter övernattningen med det lilla extra kan Drakamöllan vara nått för dig.

Drakamöllan drivs av Ingalill Thorsell & Eve Maltais. Eve är kökschef och kok, det är hon som möter mig när jag besöker hotellet. Första intrycket av denna underbara lilla Skånegård förhöjs när man får kika in i rummen på hotellet som alla är utformade med en lantlig anda det ena inte likt det andra. Pelargoner blommar på fönsterbänkarna bakom vita spetsgardiner och sängarna ser härligt inbjudande ut. Men inte bara god sömn erbjuds i sköna rum utan även en stor härlig matsal där det är Eve som lagar och bjuder på fantastisk mat. Maten har blivit så bra och så känd att den till och med blivit en bok, vilken jag starkt kan rekommendera. Underbara recept och vackra bilder!

På innergården är en liten vacker köksträdgård anlag som kantas av buxbomhäckar. Rabatterna är nu fyllda av blommande vårlökar och i backen bredvid betar en flock av Islandshästar. Runt gården är det naturreservat med fina vandringsleder som efter god mat och sömn kan vara härliga att vandra på.

Väl värt ett besök om så inte för att bo och äta kan man ta en härlig promenad!






Foto: Gry Sigurdsdotter Arvidsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar