tisdag 10 augusti 2010

Sol, salta bad och ny växtzon...

Så var man åter i kalla norden. Efter en vecka med 35-40 graders värme och salta dopp i 30+ kändes regnet och snålblåsten man möttes av på Arlanda som en smärre chock. Ska det redan bli höst?!
Med en paraplydrink i handen och kameran i den andra har jag sett ett helt nytt klimat, helt ny växtzon och växter som jag bara sett som anskrämliga exempel i våra inglasade inomhusmiljöer frodas fritt på Kretas torra jord. Den vilda naturen med sina karga torra slänter, som mest erbjöd låg buskvegetation och silvriga olivträdsfält medans stadens trädgårdar dignade av perenna pelargoner, gigantiska hibiskusbuskar och överdådiga bouganvilla. Inte att förglömma alla fantastiska palmer och magnolior som prydde stadens torg och gator.

Massa inspiration till härliga medelhavsplanteringar följde med mig i huvudet hem, nu hoppas vi på att ö planteringen i stadsparken med medelhavskänsla ska bli lika fin! På måndag kommer växterna, då blir det blåställ på och ut och plantera! Ska bli skönt att komma ut ur kontoret ett tag och få lite jord under naglarna!



Underbara barrväxter, aldrig sett förut
Min favorit buske, påminner om en anuell vi har här i Sverige men denna var helt vedartad!
Bouganvilla, Bougainvillea
Kanariepalm, Phoenix canariensis


Hibiskus, Hibiscus

Gatuvegetation, nån slags sedum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar