lördag 23 maj 2009

Englandsresan del 2, Sissinghurst Castle Garden


Vackraste tulpanen jag sett!

Tornet från Den vita trädgården


Den vita trädgården

Den vita trädgården
Ängarna med blomande äppleträd
Trädgården som fick klockorna att stanna!

Trädgården anlades 1930 av Vita Sackville-West och hennes man Harold Nicolson. Trädgården är uppdelad i tydliga rum och man kan finna alla former av formspråk från klippta, strama strukturer till vilda blommande ängar. Det trädgården är mest känd för är den "Vita trädgården" som endast innehåller vita blommande blommor ackompanjerat till vackert städesgörna buxbomhäckar. Anläggningen innehåller flera byggnader och det säga att Vita bodde i tornet med utsikt över sin vita trädgård, Harold bodde i det lilla 'cottage' och barnen i prästhuset. På söndagar träffades man för middag!
Ofta är det Vita som får allt kredd för trädgården men bakom henne fanns det ett annan kvinnlig trädgårdsmästare som det säga att det var hon som låg bakom mycket av det vackra på Sissinghurst.

Ska du besöka en trädgård i England - åk hit!!
Ända negativa var att det var otroligt mycket folk där, busslast på busslast från världen över!


Förlåt att jag är så dålig på att uppdatera men skolan tar all tid just nu!!! Det blir bättre snart!
Kram

1 kommentar:

  1. Hej Gry! Oh my vilka fina trädgårdar du har besökt! Jag fastnade direkt för 'Vita trädgården' - så otroligt vacker! Jag vill så gärna åka dit! Du undrade om jag bor i närheten, det gör jag tyvärr inte, men jag älskar Österlen och hoppas hamna där en dag. Gärna vid vattnet förstås ungefär vid Stens huvud eller Kivik, vi får väl se. Vi bor utanför Veberöd, på landet och jag trivs jättebra här! Kram!

    SvaraRadera