tisdag 28 april 2009

Fest med Prinsen

Här nere på ärovördige Alnerup har vi inte bara friherrar, goda bönder, vassa designer och grevar, nej vi har kungligheter osså! Igår var det kalas på skolan, Byggfest! Alla som vill samlas under vagnsbodarna i skolan, det grillas, sjungs och är mycket trevligt. Mitt i allt ståhej dyker prinsen upp. O visst för att man ser honom nästan varje dag i skolan så har han inte visat sig på många fester. Men där var han iaf grillandes och drickande apelsinläsk som vilken vanlig bonde som helst. Men det pirrar allt lite extra i magen när man har en kunglighet bara några meter bort ;)

Nu ska jag iväg på föreläsning!
Tjo!

onsdag 22 april 2009

Inredning på Österlen

Far man genom Kivik är det inte bara havet som är vackert att se eller musten som är god att smaka. Det finns även en liten (eller ganska stor) inredningsbutik med diverse märken till mycket trevliga priser. Det finns allt från handdukar, ljus, porslin till dukar, servetter m.m. Mycket trevligt och väldigt fint! Väl värt ett besök! Köpte underbara kökshandukar från Himla för 20:- En havsblå fick bli en liten söt duk på vårt köksbord med Pärlhyacinter och Aftonljus i en liten bukett ovanpå.


Foto: Gry



tisdag 21 april 2009

Helg läsning...


Riktigt bra inspirerande tidningar kan ibland vara svårt att hitta, men den här är nått utöver det vanliga. O vet du inte var du kan köpa den kan du faktiskt beställa hem styck nummer via Internet här!
Jag har beställt min hoppas den kommer till helgen, då blir det jag, solstolen och god läsning!

I min trädgård...

Lönnens vackra blommor

Ornithogalum nutans, Aftonstjärna


Syringa

Päron
Rabarber

Solen har lyst över Skåneland dagarna i ända nu och min trädgård har fullkomligt exploderat. Från år till år glömmer man vad man satt och det är alltid lika trevligt att upptäcka nya saker i rabatterna som man sen länge glömt att dom fanns där. Igår blev årets första rabarberpaj gjord! Mums!



söndag 19 april 2009

Jobba, jobba, jobba!


Foto: Gry Sigurdsdotter


Började dagen med en lång promenad i vitsippeklädda bokskogar, det var jag och Hejduk som trotsade det gråa morgonvädret och gav oss ut i kylan. Jag som hade tänkt tagit förmiddagen ledig idag men i det här vädret kan jag ju lika gärna sitta inne och jobba med en design till en kund. Kanske solen kommer senare då vore en promenad på stranden härligt...

Kram!

lördag 18 april 2009

Min artikel i trycksvärta :)




Hej alla goa!
Nu under våren har jag skrivit ett antal artiklar till olika tidningar. När man jobbar med en artikel vet man aldrig riktigt hur det kommer gå, kommer den med eller slängs den i närmaste sopnedkast. Nu har iaf min första artikel för all om bostad blivit publicerad och visst är det nått speciellt med att se sitt namn i trycksvärta Allt om bostad går ut som bilaga i Dagens Industri, min artikel har alltså tryckts upp in 425.000 ex. Coolt va! Nu ska det bli fler och ännu bättre artiklar! ;)

fredag 17 april 2009

Ny familjemedlem


Foto: Gry

Svärfar har skaffat en ny vovve. Lilla Hejduk! Mycket konstigt namn men vi får se om vi kommer på nått nytt snarlikt! Han är ett år drygt och ska bli familjens nya jakt/vakt/familje hund.

Magnoliorna slår ut i Alnarp


Hybridmagnolia



Magnoliornas knoppar har brustit i Alnarps parkens vackra gångar. Hybrid magnoliorna står redan i full blomm likt vita moln på höga skyar. Men våran stora stolthet Magnolia x soulangiana har brustit men ännu ej vecklat ut sina vackra blad. Rosa och skir den står likt ett hjärta i parkens mitt. Man blir alldeles salig när man ser denna prakt av doftande blommande blommor. Jag skulle vilja se den person som kan gå förbi en ståtligt blommande Magnolia utan att hänföras. Magnolierna finner du inne i Alnarps lignos sortiment om du skulle ha vägarna förbi. Varje år har vi en fest på Universitetet till Magnolians ära. Då samlas alla under den blomande magnolian grillandes & sjungandes, mycket trevligt! Festen är öppen för alla, känner du dig sugen är du varmt välkommen att ta med picknick korgen och slå dig ner bland studenterna.

Vit Hybridmagnolia

Magnolia x soulangiana

Foto: Gry Sigurdsdotter

tisdag 14 april 2009

Min köksträdgård - en åkerlapp


Foto: Jag
Hej goa vänner!
Det här med köksträdgårdar är väldigt roligt, härligt och nyttigt. Jag har jobbat mycket med köksträdgårdar och gjort flera stycken åt kunder och flera designplaner svävar i mitt huvud när min egen nån gång ska komma i jorden. Min sambo har ju nyligen börjat driva en gård med massa åkrar och jag har länge letat efter en liten lott där jag kan få odla mina morötter, pärer och sallader. Vi slog våra kloka huvuden ihop och har nu kommit fram till att så länge jag inte har en egen stor trädgård som kan hysa mina designplaner kan jag få rumstrera om ute på åkern. Problemet är bara sten, kvickrot och hård, brukat jord. Men med spade, skottkärra & grep ska jag nog kunna trolla en bitter åker till en prunkande köksträdgård. Helt plötsligt fick jag väldigt mycket att göra med alla försådder som ska komma i jord. Men först måste jag läsa vårväxter, jobbe med designen med stort D och IKEA trädgårdarna.... sen när midnatt kommer kanske jag hinner med det oxå!

Kram på er!

måndag 13 april 2009

Kiviks eftermiddag!

Foto: Gry Sigurdsdotter

Klockan hade slagit över 9 innan jag slog upp ögonen. Stora O var sen länge hos kossorna men jag hade bestämt mig för att sova länge. Efter puttat bort alla tankar att försöka sätta sig med studierna for vi till Kivik och gjorde stan. Det blev besök på musteriet med inhandling av must, Ulriksdals trädgård med julrosar i mängder, helt underbart! Stärkans inredningsbutik där två nya kökshanddukar fick följa med hem. Det var ju sista dagen på konstrundan idag men ändå var det hysteriskt mycket folk ute och for. Läste nån stanns....


"Jag bor på ett ställe dit andra åker på semester,det är lyx"

Vet inte var jag läst det men det har fastnat i huvudet och känns bra att tänka i bland när sega stockholmare tuffar i 30 och man svär för man kommer in inte om på våra slingrande vägar.


Ulriksdals växthus


Julrosor


Camelia från Ulriksdal
Så har påsken gått mot sitt slut, även vi måste packa väskorna och fara ner till universitetet igen! Känns lite tungt, hade gärna stannat hos korna, solen och vitsippebackarna!

söndag 12 april 2009

IKEA & Skanska projektet...

Har verkligen varit sleten dagarna runt påsk nu med alla kalas & fester. Plus att jag haft nån konstig liten förkylning som inte bryter ut men ända lagom mkt så den irriterar. Morgonen spenderade jag ute i dimman med min svägerska och en gemensam vän. Det blev kaffe och sillamacka på toppen av en kulle. När jag åter var hemma tänkte jag ta tag i lite studier men orken försvann, bastun däremot, varm och inbjudande fick hetta upp min kalla kropp. När dimman så lättade och solen kom fram här på kvällskvisten tog jag papper och penna och satte mig i solstolen med en filt runt benen. Fick faktiskt ganska mycket gjort, grundskisser till alla de 3 stora projekt som jag jobbar med nu blev klara. En liten förhandsvisning på IKEA's "Lantliga radhus".

Harry är här...

Äntligen har lilla Harry kommit till världen! Kenneln ringde igår och berättade att lilla mamma Lotta nu fött 3 valpar, lilla Harry och hans 2 systrar. Om 8 veckor är han stor nog att flytta till oss... Längtar!

Drakamöllan - Gårdshotell

Smultronställen kan man snubbla över, läsa en god bok om för att sedan upptäcka det själv, få tips av en vän eller så kan man läsa min blogg ;)

Drakamöllan är gårdshotellet som ligger idylliskt mellan gröna hedar och porlande små vattendrag. Böljande kullar som på dess topp ger utsikt mot havet och bjuder på en fantastisk flora och fauna. Går din bilfärd mot östra Skåne och du letar efter övernattningen med det lilla extra kan Drakamöllan vara nått för dig.

Drakamöllan drivs av Ingalill Thorsell & Eve Maltais. Eve är kökschef och kok, det är hon som möter mig när jag besöker hotellet. Första intrycket av denna underbara lilla Skånegård förhöjs när man får kika in i rummen på hotellet som alla är utformade med en lantlig anda det ena inte likt det andra. Pelargoner blommar på fönsterbänkarna bakom vita spetsgardiner och sängarna ser härligt inbjudande ut. Men inte bara god sömn erbjuds i sköna rum utan även en stor härlig matsal där det är Eve som lagar och bjuder på fantastisk mat. Maten har blivit så bra och så känd att den till och med blivit en bok, vilken jag starkt kan rekommendera. Underbara recept och vackra bilder!

På innergården är en liten vacker köksträdgård anlag som kantas av buxbomhäckar. Rabatterna är nu fyllda av blommande vårlökar och i backen bredvid betar en flock av Islandshästar. Runt gården är det naturreservat med fina vandringsleder som efter god mat och sömn kan vara härliga att vandra på.

Väl värt ett besök om så inte för att bo och äta kan man ta en härlig promenad!






Foto: Gry Sigurdsdotter Arvidsson

fredag 10 april 2009

Glad påsk på er!

Foto: Gry Arvidsson
Snabbis inlägg! Vill bara önska en skön Glad påsk med härligt väder och lång ledighet! Jag firade in skärtorsdagen med 60 års fest och idag har jag liggad i solen under en filt solat och taggit igen nattens dansanta timmar.
Ha det gott!!
Kram Gry

tisdag 7 april 2009

Daphne mezereum L.


Tibasten, Daphne mezereum L. blommade på skogsstigarna i Närke när jag under morgontimmarna promenerade runt med lilla mor och våran svarta hund Svippen. Den är magisk den busken. När ingen annat slagit ut står den där skir och rosa, vackert inbjudande fast den är farligt giftig. Till Tibastens rosa blommor ackompanjerade sädes sälorna vårens ankomst. Härligt! Nu vill jag ut och gräva och sätta små frön i jorden. På tal om frön köpte in årets skörd frilands tomater, plock sallat, luktärtor och blomsterkrasse i saliga färger & former. Nu vill jag bara hem till mitt älskade Skåne och få dem i jorden!
Bild: Hallandsbotan.org

måndag 6 april 2009

Ny Design

Nya bilder, nya färger!
Vad tycks? Är det för grått och trist eller vackert och smakfullt?

lördag 4 april 2009

Hemma...

Så var man hemma i mor och fars trygga famn. O visst känns det bra att komma hem och få bli lite ompysslad av en rar mor och en sträng far. Igår kväll berättade jag nyheten för dom om betyget på x-jobbet, jag inledde med orden "jag har nått roligt att berätta". Mamma trodde jag och O hade förlovat oss och pappa trodde jag var med barn (hahaha). När jag väl berättade att jag hade fått en 5:a på uppsattsen, började mamma gråta och pappa klappa händer och kramas. Dom blev nog både lättade och glada ;)

Åkte upp till mitt gamla jobb idag på Åbytorpshandelsträdgård, hann knappt komma innanför dörren innan min chef nästan springer fram till mig och frågar om jag kan hjälpa till med pelargonodlingarna. O jag som hade lov, men men, jag sa ja så nu blir det blåställ på och ut i jorden. Men det är alltid bra med en extra slant för en fattig student. Innan jag åkte från Åbytorp inhandlades det 5 nya pelargoner, 2 vita hängisar, 1 mörkröd hängis, en vit Dolce vita, och en rosa som jag såklart glömde sortnamnet på, får kolla det i morgon! Pappa har en fin, bra, dyr kamera det sura är att varken han eller mamma vet hur man använder den. Jag där emot vet iaf hur man startar den...


Varsågod, mina nya pelargoner!





Foto: Gry Sigurdsdotter Arvidsson

fredag 3 april 2009

Programkatalog...

Äntligen är det en liten paus i skolarbetet och vi har blivit beviljade en hel veckas lov, eller lov och lov jag kommer ha fullt upp iaf, men några dagar ska jag ge mig själv och pausa nu. Det blir hem till Närkeslätten, träffa familj, häst och vänner. Satt och bläddrade i genom årets programkatalog och fick syn på min utbildnings sida, hade nästan glömt bort att för länge sedan fotograferades jag för katalogen och här blev resultatet....










Så om ni ska söka Trädgårdsingenjör Design är det mig ni får titta på ;)



Våren gör sig påmind, knoppar brister på träden och ur marken mörka mylla kämpar växterna sig upp för att nosa på solens värmande strålar. En liten viol att nått slag hittade jag i mina rabatter, rabarbern har skjutit upp sina första skott och man börjar längta efter varma, nybakade rabarberpajer med vispad vanlijsås, mmmm!




Rabarber knopp

torsdag 2 april 2009

Betyg...

Ibland tvivlar jag på mig själv då jag ofta sätter väldigt höga krav på mig själv. Jag vill lyckas och jobbar ofta hårt för att göra det. När man länge jobbat hårt, lagt ner sin själ i det man gjort och sedan ska bli bedömd, kan man antigen totalt krossas eller hoppa, snurra, skrika av glädje! Idag..... fick jag till baka mitt x-jobb från min examinator, betygsatt. (Andnings paus) Jag fick högsta betyg, en 5:a!!! Jag väntade länge med att öppna kuvertet för jag visste inte hur jag skulle reager, det slutade med att jag i en mindre chock, blev sittandes på soffan stor gråtandes. Så kan man göra när man är väldigt glad :)

Solen skiner ute, vädret är underbart, nu ska jag upp till växthuset och spruta biologiska bekämpningsmedel!!!

Tjoo!